Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

8187 Mesaj 712 Konu- Gönderen: 2455 Üye - Son üye: ForumTeam
Kyle XY ForumKonu DışıKitapHarry Potter Serisi
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Harry Potter Serisi  (Okunma Sayısı 4213 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Spesial
Kyle XY

Alo...

« : Şubat 04, 2009, 19:09, 19 »

J.K Rowling in yazdığı kitaplar hayatım boyunca okuduğum en iyi kitaplardan biri olmuştur her zaman için.2 yıl önce çıkan serinin son kitabı olan Ölüm Yadigarları son kitaptır.Ben bir Harry Potter hayranı olarak bunun çok üzücü bir durum olduğunu düşünüyorum çünkü J.K Rowling ilk kitabı yazdıktan sonra Harry Potter serisini 7 kitap olarak yazıcağını söylemişti ve 7 kitap yazmıştır.Ben mesela fimdeki Emma Watson (hermione granger) hayranıyım <:aşığımm
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Sırlar Odası
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Harry Potter ve Melez Prens [En sevdiğim]
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları

Ve arkadaşlar sizin kitap ve film hakkında yorumlarınızı bekliyorum

Sponsor Bağlantı

yaz yağmuru
Sıradışı Üye
*

yalnızlığıyla baş başa

« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2009, 19:12, 19 »

hp severim kitapların hepsini okudum sıkı bir ginny ve ron hayranıyım harry ve hermioneyi de severim ama daniel ve emma dan kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum...
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 18:39, 18 Gönderen: ramazan1000 » Logged

Birini sevmek için elle tutulur bir neden bulamıyorsan gerçekten seviyorsun demektir...
darthanyan55
Sıradışı Üye
*

« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2009, 19:20, 19 »

bana kitap okumayı sevdiren seridir harry potter serisi. bende bütün hepsini okudum ve son kitabını okuduktan bir kaç ay sonra bütün seriyi kafamda harmanladım ve sonrasında bir daha böyle bir seri çıkmaz diye düşündüm. bi ara jk rowling in yine devam edeceği haberleri vardı ama yalan haberdi. tabii ki gönül gerçek olmasını ister. Cheesy
filmde tamamiyle kitapları okuduktan sonra umduğum gibi çıktı. yönetmenleri de yazar kadar başarılı.

saygılarımla...
Spesial
Kyle XY

Alo...

« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2009, 19:23, 19 »

Bende bütün kitaplarını okudum hatta melez prensde Dumbledore öldüğünde ağlamıştım hiç unutmam o günde bi tane akrabamız ölmüştü ona hiç üzülmemiştim neden böyle olduğunu bende anlamamıştım <:galiba o zaman psikolojim bozuktu

By_RuSTy
Sıradan Üye
*

« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2009, 02:54, 02 »

ilk çıktığında (özellikle ilk 3'ünü) kitapları ezberleyene kadar okumuştum Smiley filmini (kitaba göre) cok sevemesemde kitaplar harika ötesi Smiley
By_RuSTy
Sıradan Üye
*

« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2009, 02:58, 02 »

Ozan Beedle'ın Hikayeleri diye bi kitap cıkarttı.Devamı değil sanırım ama alakalı olması gerekiyodu.. Ben aldım ama değil okumaya kitabın kapağını açmaya bile zamanım olmadı think ( finallerim var Sad )
Spesial
Kyle XY

Alo...

« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2009, 12:03, 12 »

Ozan Beedle'ın Hikayeleri diye bi kitap cıkarttı.Devamı değil sanırım ama alakalı olması gerekiyodu.. Ben aldım ama değil okumaya kitabın kapağını açmaya bile zamanım olmadı think ( finallerim var Sad )

Ozan Beedle'ın Hikayeleri J.K Rowlingin son çıkarttığı kitaptır.Harry Potter serisinin son kitabında Dumbledoreun Hermioneye verdiği kitaptır o kitap harry potterla alakası yoktur ama harry potter dünyasından alınmış

Merfejan
Sıradan Üye
*

Möw..(x

« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2009, 12:43, 12 »

Ben hepsini kaç defa okuduğumu bile hatırlamıyorum..
Tek hatırladığım 5. kitabı 4 kere okumuştum
Son kitap çıkana kadar favorimdi..
Ben Snape öldüğü zaman ağlamıştım.Onunla ilgili bütün sırların ortaya çıktığı zaman..
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 12:44, 12 Gönderen: azulblue » Logged

<3

I know you'll be a sun in somebody else's sky...

<3
Spesial
Kyle XY

Alo...

« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2009, 12:46, 12 »

evet halbuki harry için her şeyi yapmıştı boşu boşuna asa onun olmamasına rağmen ölmüştü 
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 12:50, 12 Gönderen: Havoklost » Logged

yaz yağmuru
Sıradışı Üye
*

yalnızlığıyla baş başa

« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2009, 12:48, 12 »

dumbledore öldüğünde hüngür hüngür ağlamıştım bir yakınımmış gibi başka hiçbir ölümde ağlamadım fred dışında...

Birini sevmek için elle tutulur bir neden bulamıyorsan gerçekten seviyorsun demektir...
Merfejan
Sıradan Üye
*

Möw..(x

« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2009, 12:50, 12 »

Evet Fred için de ağlamıştım şimdi hatırladım
George'un kulağı kopuyordu birde sanırım orda içim gitti...
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 12:51, 12 Gönderen: Havoklost » Logged

<3

I know you'll be a sun in somebody else's sky...

<3
Bengisu
Çevirmen
Dahi Üye

çevirwomen:)

« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2009, 18:40, 18 »

Ortaokul ve lise çağlarımda manyaklığa varacak derecede hayrandım o kitaplara ve Daniel'a .Hatta ilerde 'Harry Potter profesörlüğü' diye bir meslek icat etmeyi düşünecek kadar çok seviyor ve araştırıyordum.Eminim öyle bir meslek olsaydı o meslekte çok başarılı olabilirdim. evil evil
Şuan soracak olursanız o zamanlar ne kadar aptal olduğumu düşünüyorum onca gereksiz teoriler üreterek hayaller kurarak ve o konuda araştırmalar yaparak değerli vaktimi boşa harcamışım diyorum
Yalnız kitaplar gerçekten güzeldi.J.K. başarılı bir yazar .Bu başarısını da hayalgücünün yanısıra kitabıı hazırlarken gösterdiği özenli çalışmalarına ve yaptığı araştırmalara borçlu.Gerçekten çok harika kelime oyunları yapmış ve mitolojiden faydalanmış.Bu prof.luk olayını düşündüğüm sıralar gerek kitapta adları geçen büyüler gerekse kişi adları için araştırma yapmıştım ve bize aptalca gelen kelimelerin köklerinin aslında hep latincede mantıklı bir karşılığının bulunduğunun farkına varmıştım.Bunun yanısıra kullandığı anagramlar vb kelime oyunları da harikaydı.İlgilenen arkadaşlara birkaç örnek vermek istiyorum.
Kelimelerin sözlük anlamları ve biraz da mitoloji
-harry: Acı çeken,eziyet edilen
-sprout(bitkibilim hocası):filizlenmek
-hagrid(okuldan atıldıktan sonra Dumblerdore tarafından okula bekçilik göreviyle alınan yarı dev): Zeus tarafından cennetten atıldıktan sonra cennetin bekçisi olarak görevlendirilen kişi
-cho(Harry'nin ilk kız arkadaşı ve duygusal bir kişiliğe sahip) : Çince bir kelime olup sonbahar anlamına gelmektedir.
-severus(Snape'in ilk adı):latincedeki 'severe' kökünden gelmektedir ve 'zalim' anlamına gelmektedir.Tarihteki en acımasız imparatorlardan 'septemus severus'dan esinlenerek kitapta kullanıldığını tahmin etmekteyim
-lupin(kurtadam olan ksks öğretmenleri):latince 'lupus' yani kurt kökünden türetilmiştir
-ridiculus(korkunç hallere bürünen bir yaratık olan böcürtleri gülünç duruma düşürmek için kullanılan büyü) baris#039;ridiculous' yine latince kökenli bir sözcük olup İngilizce'de 'gülünç,komik,absurd' anlamlarına gelmektedir.
-peeves(Hogwarts'ın zararlı yaramaz hayaleti)baris#039;peeve' kökünen gelmiştir.Rahatsız eden, kaşındıran anlamına gelmektedir.
Biraz da kelime oyunlarına bakalım(kitabın orijinalinden)
 hatırlarsanız Londra'da çatlak kazan adlı bir meyhaneden büyücülerin dünyasına açılan bir kapı vardı ve bu kapının ardında tanıdığımız 2 meşhur yol
1.si Diagon yolu olarak türkçeye çevrilmiş
Diagon alley bitişik okursak 'Diagonally' yani 'çaprazlama','köşeleme' anlamlarına geliyor ki bu  her tarafı dükkanlarla kaplı yol için güzel bir niteleme
2.si de Knocturn alley bunu bitişik okuduğumuzda 'nocturnally' kelimesini çağrıştırmaktadır.Bu da 'geceyle,karanlıkla ilgili' anlamına gelmektedir.Bu yolda da karanlık büyü nesneleri(kafatasları,lanetli künyeler vs)satıldığını düşünürsek J.K.Rowling önünde bir kez daha saygıyla eğilmekten kendimi alamıyorum 
-'Marvolo Tom Riddle =I'm Lord Voldemort ' anagramını biliyorsunuzdur bu Türkçeye çevrilirken 'Marvolo' adı 'MarvolDo' olarak değiştirilmiş 'aDım Lord Voldemort' olarak çevrilebilsin diye.
Aslında bu konuda daha konuşabileceğim çok şey var ama bunun için başlı bşaına bir konu açmam gerek ama gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü bu H.P. fan sitesi değil ben de sıkıldım zaten. tongue

'The road we travel is unpredictable. Sometimes it's smooth and sometimes it's filled with bumps, but if we're lucky we find people to travel with us.'  (matt dallas as kyle xy)
dwayde
Sıradan Üye
*

Sheldon Cooper fan.

« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2009, 17:33, 17 »

5. ve 6. kitabın sonunda hüngür hüngür ağladığım bir seridir. 7. kitabını okuduğum 5-6 saat içinde de gözlerimden yaşlar eksik olmamıştı. Muhteşem, muhteşem...

Bitemez, ben daha yeni geldim...
sena xx
Sıradışı Üye
*

« Yanıtla #13 : Mayıs 17, 2009, 12:19, 12 »

Teşekkür ederim yayınladığın için harry potter aşığıyım...

ramazan1000
Forum Yöneticisi
Latnok
*

« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2009, 15:58, 15 »

Harry Potter bana kitapları sevdiren bir seridir. O yüzden benim için ayrı bir yeri var. Teşekkürler paylaşım için.

Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: